nolongerinbetween

despre ce NU e viata…

Posted on: March 29, 2005

habar n-am despre ce e viata. am doar vagi intuitii. si uneori mi se intampla sa stiu despre ce nu e. de exemplu, in my humble opinion, nu este despre job. urasc filozofia asta de data recenta care vrea sa ma definesc prin jobul meu, prin compania unde lucrez, prin functia pe care o detin in mai stiu eu ce schema aiuritoare de personal, prin ceea ce fac mai degraba decat prin ceea ce sunt. urasc zeii astia noi care au transformat ceea ce ar trebui sa fie un mijloc intr-un scop in sine. toata vorbaria asta a prietenilor mei care se coteaza la bursa locurilor de munca si se valorizeaza functie de firmele la care lucreaza. managerii astia care se asteapta sa ma realmente insor cu meseria mea, sa ma dedic in totalitate lor, full commitment, sa ma comport ca si cand jobul meu cel de toate zilele e tot ce mi s-a intamplat mai bun in viata asta.

imi place sa cred ca in momentul cand o sa kick the bucket si o sa parasesc lumea asta, modul in care o sa-mi justific existenta o sa fie nu prin joburile pe care le-am detinut ci mai degraba prin femeile si barbatii pe care i-am iubit, prin prietenii pe care viata s-a indurat sa mi-i ofere.

sper sa nu fiu inteles gresit. nu sunt un frustrat care arunca cu pietre in strugurii “acri” de peste gard, nu sufar de “sindromul mitocaniei resentimentare”  (vezi HRP). altfel spus, nu am nimic impotriva celor care vor sa faca o cariera atata timp cat ei controleaza procesul, nu am nimic impotriva celor care vor sa castige bani atata timp cat isi fac si timp sa-i cheltuiasca si atata timp cat nu-si vand sufletul. ceea ce mi se pare fraudulos este doar fenomenul asta de definire prin slujba… ca si cand jobul n-ar fi doar o PARTE a identitatii tale ci TOTUL.

inca o data, nu stiu prea bine despre ce e viata. pentru mine e ca un GAME pe care esti nevoit sa-l joci. si chiar daca nu poti sa-i intrevezi sensul uneori poti sa-i descoperi parte din reguli… din nivele…din personaje etc … pentru  mine viata este despre cum sa fii o persoana de o anumita calitate, despre caracter, despre cum sa te improve yourself… irrespective of the place you live in, your upbringing, your estate, your gender, your race…. your job…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blogs I Follow

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

%d bloggers like this: