nolongerinbetween

abuse #2

Posted on: October 11, 2012

domestic_violence

Nu poti infrange abuzul domestic. Raportul de forte e covarsitor in favoarea celui care performeaza abuzul. Adevarul e unu – pe cand eroarea e multipla. Relatia matematica 1+1 are un singur raspuns corect si o infinitate de raspunsuri gresite. Unele mai aproape de raspunsul corect decat altele, insa toate aflate oricum de aceeasi parte a erorii. Abuzat, esti captiv unei singure optiuni, fidel adevarului pe care-l intrupezi, in timp ce cel care abuzeaza are la dispozitie o infinitate de posturi ale strambatatii si minciunii pe care le poate incarna, pentru ca adevarul lui e fluid, mobil, nefixat de regula conformitatii cu realitatea. Numele meu este Legiune, pentru ca suntem multi. a  raspuns demonul din tinutul Gadarenilor (Marcu 5 :9). Singura modalitate in care ai putea schimba o astfel de dinamica oneroasa ar fi prin retaliere, prin intoarcerea abuzului, prin plasticizarea adevarului, prin adoptarea la nesfarsit a unei alte pozitii. Pentru multi dintre abuzati insa nu este o optiune.

A intra intr-o disputa cu cel care abuzeaza este sortit esecului din start pentru ca nu va respecta principiul identitatii din logica. Va intrupa orice pozitie posibila in disputa cu tine, pentru ca nu se supune nici unei reguli. Va fi A (si sustine a) cand ii convine sa fie A (si sustina a), B (si sustine b) cand ii convine sa fie B (si sustina b), C cand ii convine sa fie C, D cand ii convine sa fie D, E cand ii convine sa fie E etc in ciuda faptului ca este X. In timp ce tu nu ai decat o optiune, cea de a fi fidel adevarului pe care il reprezinti. Daca ai fi interesat sa castigi in disputa cu el, indiferent de mijloace atunci lucrurile ar sta altfel. Dar nu esti. Orice argument folosit de tine, care tie ti se pare peremptoriu si care ar inchide disputa va fi refutat in numele unei noi optiuni pe care o va imbratisa (a, b, c, d, e, f …. z). Si in timp ce el se afunda din minciuna in alta minciuna, adaptandu-si reprezentarea realitatii la nesfarsit, tu vei da tarcoale frustrarii innebunitoare.

–         El : Altadata sa-mi spui si mie de planurile tale !!! De exemplu, ca vii in Bucuresti singur. < A >

–         Eu : Ti-am spus foarte clar ca o sa vin acasa cu microbuzul de la ora 7.

–         El : Errr …. Nu-mi amintesc sa-mi fi spus ca vii sigur cu microbuzul.  < B >

–         Eu : Poftim? Cum sa nu-ti amintesti cand ne-am si ciondanit si confruntat pe tema asta? (argument peremptoriu). Cum poti sa ma sanctionezi ca nu ti-am spus cand am fost foarte clar in aceasta privinta si nu am lasat loc de neintelegeri ?!

–         El : … errrr…. errrr…

–         Eu : Incearca sa raspunzi pentru ca m-am saturat sa iei intrebarile mele ca fiind retorice ….

–         El :  Auzi, stii ceva? Ai de gand sa stam aici toata ziua si sa cauti cearta ? < C >

Epic.

tumblr_m9nqc8sEcK1rzgx44o1_500

Advertisement

2 Responses to "abuse #2"

“Abuzat, esti captiv unei singure optiuni, fidel adevarului pe care-l intrupezi, in timp ce cel care abuzeaza are la dispozitie o infinitate de posturi ale strambatatii si minciunii pe care le poate incarna. “Numele meu este Legiune, pentru ca suntem multi.“ a raspuns demonul din tinutul Gadarenilor (Marcu 5 :9). Singura modalitate in care ai putea schimba o astfel de dinamica oneroasa ar fi prin retaliere, prin intoarcerea abuzului. Pentru multi dintre abuzati insa nu este o optiune.”

am trait asta. fir-ar ea de viata:(. am trait toata treaba asta despre care scrii tu aici. mi-au trebuit ani, (ani!) sa inteleg. sa ma ridic singura de mot deasupra mea, sa deschid ochii, gura, privirea, sa citesc si sa inteleg ca ceea ce mi se intampla nu e normal.
ar trebui sa fie pe toate wall-urile de facebook ceea ce ai scris tu mai sus. sa ia cu totii aminte. sa inteleaga daca nu pot pricepe.
ar trebui…

[…] matematica “1+1“ are un singur raspuns corect si o infinitate de raspunsuri gresite. Unele mai aproape de raspunsul corect decat altele, insa […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blogs I Follow

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

%d bloggers like this: